Talencia_w250.pngGenCat_DE_Logo_G.pngQuè pot fer la ciència per la societat?

El paper de la ciència en la societat contemporània, des del punt de vista dels jovesRR32.png


Vídeos participants i premis

EuroScience_Logo_M.pngAl novembre del 2009, l’organització de l’ESOF2010 – EuroScience Open Forum 2010 va posar en marxa el concurs “Què pot fer la ciència per la societat?”, que invitava a estudiants i a professors dels instituts d’Educació Secundària a acostar-se a la ciència d'una manera creativa i amb visió social.
En un món on la comunicació és la clau, es tractava de produir videoclips centrats en explicar el paper de la ciència en societat contemporània.

La iniciativa portava a un acostament multidisciplinari als temes proposats, requerint als alumnes que demanessin la col·laboració de professors de diverses disciplines, no exclusivament científiques, per a cobrir tots els aspectes demanats: la ciència, la societat i la comunicació multimèdia.
El format està en línia amb el Tractat de Lisboa, que reconeix un paper estratègic de la innovació en els sistemes d’educació i aprenentatge com a agents per a potenciar el desenvolupament econòmic de les societats.

El concurs és una col·laboració de Talència i el Departament d'Educació amb l’organització italiana de l’ESOF2010 que tindrà lloc a Torí aquest mes de juliol. I és una iniciativa doble: grups d’estudiants de Catalunya i d’Itàlia competeixen per la seva part, però els guanyadors assistiran a una cerimònia de lliurament de premis a Torí que serà única.

A la iniciativa en la qual a part de treballar en grup han estat rebent formació telemàtica i presencial de com fer els vídeos han participat 27 centres diferents amb 68 grups i 459 alumnes. Alguns centres van voler treballar-ho a classe amb molts grups encara que finalment només poguessin enviar tres treballs per centre. Així doncs, finalment han concursat 23 grups d’alumnes de 14 centres repartits per tot Catalunya. Aquest espai de treball ha estat la base per al desenvolupament de la tasca proposada, tasca que es pot seguir visitant les pàgines desenvolupades per cada grup participant.

La llista de tots els vídeos, encapçalada pels tres que han merescut el premi es pot veure a aquesta pàgina.

18.jpg

Índex de l'espai de treball