GRUP A

Títol del vídeo: The refraction of the light


Tema clau de l'ESOF2010: Resposta a les necessitats globals (alimentació)


Alumnes:
Emma Queralt
Arantxa Fibla
Jael Matamoros
Josep Prims
David Millan
Àlex Subirats
Gemma Reverter
Anna Subirats
Albert Fabregat


Breu sinopsi: Els cítrics són els productes més important del camp d’Alcanar. Per la seva banda el seu contingut en sucres és un dels paràmetres més importants que determinen les seves característiques organolèptiques.
La quantitat en sucres d’un fruit es pot mesurar fàcilment amb l’ajut de la Física, i en concret del fenomen de la refracció de la llum.
En aquest vídeo es pretén explicar que és la refracció de la llum, amb l’ajut d’un model a mida real que sigui senzill d’entendre. A continuació es mostrarà com els sucres són capaços de desviar la llum. En aquest punt, s’entrevistarà a un Físic-Químic.
Finalment, es mostrarà com es mesura el contingut en sucres de diversos cítrics. En aquest punt s’entrevistarà a un pagès, que explicarà la utilitat d’aquesta tècnica per aconseguir taronges i productes derivats de qualitat, que serveixin per a millorar l'alimentació de la societat.


Comentaris Míriam Martí:

- Explicareu la refracció o la reflexió de la llum? Dieu que es pot mesurar amb el fenomen de refracció però després dieu que explicareu la reflexió. No és el mateix, oi?
- Està molt bé que utilitzeu un model a mida real perquè en un vídeo cal imatge. Així doncs una mica també hauríeu de pensar què necessitareu per els blocs amb el químic i el tècnic agrícola, i el pagès. On ho gravareu, cal portar algun altre model? Cal portar les fruites? (Heu de pensar en la imatge no només en el discurs).
- Penseu que en tres minuts, tenir 4 persones que s'entrevisten pot ser molt. Per tant prepareu-vos bé les entrevistes per tal d'assegurar-vos que aconseguiu les declaracions que us interessen, hauran d'anar al gra.
- Estaria bé que toquessiu quina aplicabilitat té això? Per què és important determinar les característiques organolèptiques per a la societat?
- Em sembla molt bé, seguim en contacte.

Comentaris Florenci Sales:

- He introduit unes petites correccions d'acord amb les teves observacions. Ara començarem a pensar com enregistrar tot això.

- Vídeo final: