GRUP B

Títol del vídeo: Phenolphthalein


Tema clau de l'ESOF2010: Resposta a les necessitats globals (alimentació)


Alumnes:
Alfons Montserrat
Jose Mari Monfort
Lucian Floruta
Miriam Castell
Olecsandaer Chubayevski
Cèlia Llorach
Maria Vea
Maria Queralt
Sara Khadiri


Breu sinopsi: Els cítrics són els productes més importants del camp d’Alcanar. Per la seva banda la seva acidesa és un dels paràmetres més importants que determinen les seves característiques organolèptiques.
La quantitat en àcid d’un cítric es pot mesurar mitjançant una valoració àcid-base, que utilitza unes substàncies anomenades indicadors i que canvien de color amb el pH del medi on estan.
La Física i la Química expliquen com es produeix el color de les substàncies, i com la diferent composició química dels materials determina el seu color.
En aquest vídeo es pretén explicar que és el color dels materials, amb l’ajut d’un model a mida real que sigui senzill d’entendre. A continuació es mostrarà com els indicadors àcid-base canvien de color perquè canvia la seva composició química. Aquí s’entrevistarà a un Físic-Químic.
Finalment, es mostrarà com els indicadors s’empren per a determinar el contingut en àcid cítric de diversos fruits. En aquest punt s’entrevistarà a un Tècnic Agrícola, que explicarà la utilitat d’aquesta tècnica. La importància de l'acidesa de les taronges és molt gran, ja que de no controlar-la, el fruit es pot fer malbé i haver-se de llençar.


Comentaris MM (us comento a partir que diue "En aquest vídeo...".

- Ben treballat i bona proposta. Us suggereixo el següent:
- Crec que és important que si els protagonistes són els cítrics els presenteu abans (segons els punts desglosats no sortirien fins al final). Al primer punt podeu parlar de materials en general però crec que ja podríeu presentar al protagonista, la fruita, o més concretament als cítrics. D'aquesta manera quan al final el tècnic i el pagès ens mostren els indicadors aplicats als cítrics i ens diuen perquè és important, ens estaran resolent i tancant la història que havíem encetat. Jo plantejaria el vídeo com un repte, comences amb un problema i al llarg del vídeo els experts et van donant eines/tècniques/respostes que faran que al final puguis resodre'l. Si és important a nivell organolèptic, imagino que podríeu tenir alguna seqüència en la que vosaltres, els periodistes, proveu un suc provinent d'un got que a priori sembla igual que el d'un altre got, però un ve de suc natural i l'altre del tetrabrick i expliqueu què noteu. O bé els feu la prova als vostres entrevistats... Així tindreu una acció que a part comprovarà els arguments dels especialistes.
- Pot ser interessant comentar que a part d'importància a nivell organolèptic també en té a nivell de salut? (Vosaltres decidiu, només us ho plantejo). Aquest comentari també l'aplico pels vostres companys del grup A.
- Com deia també als vostres companys està molt bé tot el que voleu fer, però vigileu amb el temps, necessiteu saber què voleu de cada entrevistat per marxar del rodatge sabent que teniu LA declaració (o LEs declaracions). No tindreu temps per posar massa "rollo" dels 4.

Comentaris Florenci Sales

- Ídem a l'anterior. He refet el text amb petites correccions d'acord amb els teus comentaris. Hi ha una cosa, en aquest cas els protagonistes són dos: el líquid indicador i el cítric. És per això que cadascun apareix en una part del vídeo.
- T'agraeixo totes les idees que ens dones, són molt interesants. Ja veurem com ho confeccionem tot això. Així doncs, anirem plantejant la gravació.

-Vídeo final: