Etapes de la feina a fer en l'elaboració del vídeo

1- Càsting-documentació + guió: trabajar_en_equipo.jpg

En aquesta etapa heu de decidir quin (o quins) serà el vostre personatge i quin tema us dóna aquest. O si teniu molt clar el tema que voleu, quin personatge us aportarà la informació, les seqüències interessants... Per tant, també us heu de documentar molt del tema, per saber quin suc li podeu treure, què us interessa més i què voleu comunicar. Al final de tot aquest procés us ha d'haver sortit un títol, una breu sinopsi i un guió a seguir (amb final inclòs!).

Tot això ho hauríeu d'anar penjant a la wiki, a la pàgina del vostre grup per tal que professionals de la comunicació us facin comentaris amb un seguit de recomanacions o consells.

Us recomanem mirar en l'apartat materials, on trobareu el vídeo "Quèquicom fer un vídeo" i el pdf amb les orientacions per fer reportatges. Ambdós documents amb consells provinents del periodista Jaume Vilalta.

El temps per tenir aquesta etapa enllestida seria fins el dia 20 de gener.

2- Enregistrament (rodatge):
cámara.png
Primer de tot heu de planificar el rodatge. Això vol dir tenir molt clar a ON volem anar a rodar, amb QUI, QUÈ necessitarem pel rodatge, QUANT de temps ens portarà rodar aquestes seqüències i fer-ho.

En aquest punt heu de tenir en compte les següents consideracions: no podeu gravar a tot arreu on vulgueu. Hi ha llocs que us poden dir que necessiteu tenir permís o que directament no es pot (ja sigui perquè està prohibit o perquè no són accessibles). Per tant, assegureu-vos que el que trieu és factible. Així mateix, heu de pensar si hi haurà massa soroll ambient que us molesti o si pot ser que plogui...

Un cop tingueu clar tot això, que el dia de rodatge li va bé a tothom que hi està implicat i que disposeu de tot el material necessari, ja hi podeu anar. (No us oblideu de portar les bateries de la càmera ben carregades! I cintes!).

Rodeu/Enregistreu. Per saber com fer bé aquest punt, tindreu accès a una formació de llenguatge i tècnica audiovisual (que s'està concretant amb els centres segons geografia). Aquesta sessió de formació es preveu el 20 de gener. Un cop l'haureu rebuda teniu fins el 3 de febrer per haver fet l'enregistrament.

3- Edició: editar.jpg

Arriba el moment de visionar tot el que hem gravat i d'acord amb el guió posar les seqüències en ordre. Hem de decidir segons el que ens haguem trobat al rodatge si cal variar alguna cosa del guió. Potser algú ens havia semblat que seria molt interessant però no ha resultat així o a l'inrevés. Hem de veure quines seqüències són les que ens van realment bé per entendre o arribar a la idea o missatge que ens havíem marcat i descartar les que no aportin res.

L'edició a nivell tècnic s'explicarà a la majoria de vosaltres el dia 3 de febrer. I a partir d'aquí tindreu el temps per dur-la a terme. Sempre recordant que el 28 de febrer és la data límit per presentar els treballs.

Presentació dels treballs - instruccions